Kru Somsri's English School

July 08, 2025, 05:47:06 AM

:    
191147 46430 16641
: Shinergygns
*
+  Kru Somsri's English School
|-+  ห้องสนทนาของโรงเรียนสอนภาษาอังกฤษคุณครูสมศรี
| |-+  คุยกับคุณครูสมศรี
| | |-+  ABSTRACT ช่วยด้วยครับบบบ TT
: [1]
: ABSTRACT ช่วยด้วยครับบบบ TT  ( 1114 )
ฺBon
- -*
Hero Member
*****
:
: 685


^___________^ !


« : January 19, 2009, 09:53:26 PM »

คือผมทำบทคัดย่อของโครงงานน่ะครับ แล้ว เขียนจากไทยเป็นอังกฤษ เลยอยากจะให้ผู้รู้ช่วย ตำหนิหน่อยน่ะครับ

โปรดช่วยด้วยน่ะครับ 


ไทย

โครงงานเรื่อง “ผลของเบนซิลลาดินีนต่อการเจริญเติบโตของต้นพริกชี้ฟ้า ภายหลังสภาวะน้ำท่วมขัง” ได้ทำการศึกษาต้นพริกชี้ฟ้าอายุ 30 วัน โดยการแบ่งต้นพริกชี้ฟ้าเป็น 7 กลุ่มการทดลอง คือ กลุ่มที่ได้รับสารละลายเบนซิลลาดินีนเข้มข้น 0 ppm, 5 ppm, 10 ppm, 20 ppm, ให้น้ำตามปกติ, น้ำท่วมขังตลอด และ ปลูกตามปกติ โดยค่าเฉลี่ยความแตกต่างระหว่างน้ำหนักก่อนอบกับน้ำหนักหลังอบของต้นพริกชี้ฟ้า คือ0.073852, 0.068535, 0.0367, 0.08801, 0.06342, 0.067115 และ 0.056375  กรัม ตามลำดับ เมื่อนำผลการทดลองที่ได้มาวิเคราะห์ทางสถิติแล้วพบว่า ค่าเฉลี่ยความแตกต่างระหว่างน้ำหนักก่อนอบกับน้ำหนักหลังอบของต้นพริกชี้ฟ้าที่ทุกระดับความเข้มข้นมีค่าแตกตางกันอย่างมีนัยสำคัญ (P <0.05) โดยที่ระดับความเข้มข้น 20 ppm และ 10 ppm ทำให้ต้นพริกชี้ฟ้าเจริญเติบโตดีที่สุดและช้าที่สุดตามลำดับ แต่พบว่าที่ระดับความเข้มข้น 0 ppm, 5 ppm, และรดน้ำปกติมีค่าเฉลี่ยความแตกต่างระหว่างน้ำหนักก่อนอบกับน้ำหนักหลังอบไม่แตกต่างกันที่ระดับความเชื่อมั่น 95%

อังกฤษ

The project,“The effect of Benzyladenine on the Growth of Cayenne Pepper (Capsicum annuum Linn.) After Waterlogging”, has been learned about 30 days Cayenne Peppers by dividing into 7 experimental groups which is the groups that was given various concentration of  Benzyladenine in 0 ppm, 5 ppm, 10 ppm, 20 ppm, normally watering, water logging and normally growing which have averages of a difference between before baking’s weight and after baking’s weight are 0.073852, 0.068535, 0.0367, 0.08801, 0.06342, 0.067115 and 0.056375 gram respectively. Analyzing in statistics found that the averages of a difference between before baking’s weight and after baking’s weight in every concentrations are varied significance (P<0.05). The concentrations of Benzyladenine in 20 ppm and 10 pmm are the best and the worst of growing respectively. But the concentrations of Benzyladenine in 0 ppm, 5 ppm and normally watering  have the averages of a difference between before baking’s weight and after baking’s weight which are not different  at 95% level of belief.

รบกวนด้วยครับ

^^~
 

I don't want you to be only a doctor, but I want you to be a man.
Dereana
{*(oo)*}รักครูสวย
Hero Member
*****
:
: 2379


- -* กาใบ้ - -*


« #1 : January 21, 2009, 10:35:36 PM »

โห~~

เก่งจังเลยค่ะ ^^
 

....ไม่ใช่คนที่โชคดีที่เกิดมามีทุกสิ่ง....
แต่หนูโชคดีจริงๆที่ได้เป็นลูกศิษย์คุณครู...
: [1]  
:  

+

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.